Header Image

“ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Antalya’da Kumluca Devlet Hastanesi’nde bir başhekimin, ‘görev yerinden’ ayrılıp hasta ile ilgilenmeye giden hemşireye ceza olarak bir kağıda 500 kere “Ben salağım görev yerimi terk ettim” yazdırdığı iddia edildi.

Yurt Sağlık Sen Genel Başkanı İrfan Yiğit, “İnsan onuruna ve meslek etiğine yakışmayan bu uygulamayı şiddetle kınıyoruz” dedi.

Antalya’daki Kumluca Devlet Hastanesinde görevli hemşireye 500 kere “Ben salağım servisimden başka servise gittim” yazma cezası verildi.

Yurt Sağlık Sen Genel Başkanı İrfan Yiğit, “İnsan onuruna ve meslek etiğine yakışmayan bu uygulamayı şiddetle kınıyoruz” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

“ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Yiğit, yaptığı açıklama ile yaşananları kınadı. “İnsan onuruna ve meslek etiğine yakışmayan bu uygulamayı şiddetle kınıyoruz” denilen açıklamada, “Yıllarca iş yerlerimizde uygulanan mobbinglerin bir başka versiyonuyla karşı karşıyayız. Dün olduğu gibi bundan sonrada sağlık emekçilerinin emeğini ve onurunu hiçe sayan uygulamaların, baskıların ve mobbinglerin karşında durmaya devam edeceğiz. Sağlık emekçilerinin onurunu hiçe sayanlar hakkında gereken neyse derhal yapılmalıdır. ” ifadeleri kullanıldı.

Happy
Sad